با سلامی به لطافت هوای زیبای بهاری و حس خوب تندرستی و سلامتی برای همه ی عزیزان شهربانو...
همه ی ما بارها و بارها از زبان متخصصان تغذیه و حتی پزشکان مجرب از فواید میوه ها و بخصوص میوه های قرمز رنگ که حاوی رنگدانه ی لیکوپن می باشند شنیده ایم
لیکوپن رایج‌ترین کاروتنوئید در بدن انسان و یکی از قوی‌ترین آنتی‌اکسیدان‌های کاروتنوئیدی است
اما مساله ی جالب این است که بر خلاف دیگر میوه‌ها و سبزی‌ها که ارزش تغذیه‌ای آنها از جمله ویتامین در حین فرآیند پخت کاهش می‌یابد (به دلیل تخریب بعضی از ویتامین‌ها یا از دست رفتن مواد معدنی و تغییر ماهیت پروتئین‌ها) فرآوری گوجه فرنگی غلظت لیکوپنی را که بدن می‌تواند به راحتی ازآن استفاده کند، افزایش می‌دهد. غلظت لیکوپن موجود در رب گوجه فرنگی، چهار برابر بیش از گوجه فرنگی تازه است. این به آن دلیل است که لیکوپن نامحلول در آب بوده و پیوند ضعیفی با فیبر موجود در سبزی دارد. به این ترتیب، محصولات فرآوری شده حاصل از گوجه فرنگی مانند آب گوجه فرنگی پاستوریزه، سوپ، سس و کچاپ حاوی مقادیر بیشتری لیکوپن هستند.پختن و خرد کردن گوجه فرنگی‌ها (در فرآیند کنسرو سازی) و سرو آن در پرس‌های غذایی حاوی روغن(مانند سس ماکارونی یا پیتزا) به طور فزاینده‌ای سبب افزایش هضم این ترکیب در بدن می‌شود.
یعنی به زبان ساده وقتی گوجه خرد شده و خودرا در معرض حمله ی خارجی می بیند تولید لیکوپن یا همان آنتی اکسیدانی که ما برای جوانی به دنبالش هستیم را افزایش می دهد ؛ پس گوجه فرنگی فراوری شده آنتی اکسیدان بیشتر ولی ویتامین سی کمتری نسبت به گوجه فرنگی تازه دارد. ( البته ناگفته نماند که این فراوری باید کاملا با شرایط علمی انجام شود)
انتخاب با شماست...
راستی جالا که با این آنتی اکسیدانها حسابی جوان مانده اید و سرحال ؛ فرصت خوبی دارید برای آموزش و یاد گیری !!
پس بفرمایید...
و صد البته که باز هم انتخاب باشماست !
:: بازدید از این مطلب : 488
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0